Rally (w) Anders

Onder deze verzamelnaam vind je een (groeiend) aantal routes van de hand van Joep Wanders, die vanaf 1978 ervaring heeft opgedaan als rijder, navigator, uitzetter en organisator van vele rallyroutes (kaartlezen, routebeschrijving en bol-pijl).
Het zijn deels (delen van) oude rally’s, deels nieuw uitgezette routes, waarbij voor de controle van de route die je rijdt gebruik gemaakt wordt van de Rallycheck app, die Isource op basis van Joep’s idee gemaakt en verder ontwikkeld heeft. Onderweg doe je virtuele routecontroles aan die je smartphone registreert en zodra je gefinisht bent ontvang je de uitleg in je mailbox, inclusief het behaalde resultaat én een kaartje met de gereden route! Gaaf hoor… ☺

Deelname staat open voor iedereen!

Deelname aan een rallyroute van RwA staat open voor iedereen en is met elke auto (ongeacht leeftijd) op elk gewenst tijdstip te rijden. Wat RwA érg waardeert is dat je feedback geeft na afloop van het rijden van de route. Daar worden de rallyroutes uiteindelijk alleen maar beter van!

Wat heb je nodig?

Om te kunnen deelnemen aan een RwA-route heb je het volgende nodig:

Belangrijk: als je voor het eerst een rallyroute met de Rallycheck app rijdt, lees dan op www.rallycheck.com onder Documentatie de Rallycheck app handleiding én Veel gestelde vragen goed door. Dan ben je optimaal geïnformeerd en weet je wat je onderweg kunt verwachten van de app, waar je op moet letten en wat je kunt/moet doen in voorkomende situaties. Linksonder op de home page vind je een paar filmpjes/tests die de moeite van het bekijken zeker waard zijn.

Afdrukken routeboek

Druk dit bij de door jou geselecteerde rally behorende routeboek (PDF met detailreglement, legenda en routekaart(en)) af op A4-formaat (in kleur en op ware grootte, anders kloppen de kaartschalen niet!). Het detailreglement is in hoofdlijnen gelijk bij elke route, alleen de bol-pijl- en/of kaartleessystemen verschillen per rallyroute. NB: In de Tourklasse komt omrijden niet voor!

Onvoorzien

Doordat een RwA-rallyroute op elk moment te rijden is, is het natuurlijk wél mogelijk dat de route door onvoorziene omstandigheden onderbroken is, bijv. door een wegopbreking, een dorpsfeest of een verkeersongeluk. Neem de voorgenomen route dan zo kort mogelijk na de onderbreking in de gewenste richting op. Bij het rijden van zo´n omweg hoef je je niet aan de bepalingen van het reglement te houden én dien je routecontroles die je eventueel tegenkomt NIET te accepteren!

Algemeen Reglement

De tekst van deze page is in elk routeboek als 1e bladzijde opgenomen.